Kiezen vanuit je hart Copy

 

Bij kiezen vanuit je hart gaat het om de keuzes maken die voor jou goed voelen. Dat kunnen allerlei keuzes zijn. We maken immers elke dag een hoop keuzes.

Ik kan me voorstellen dat het vermoeiend is om bij elke keuze stil te staan of dat een keuze is vanuit je hart of niet. Dat zou ik je dan ook niet aanraden. Neem af en toe een momentje om dit te doen. Om even te kijken, welke keuzes heb ik de laatste tijd gemaakt en kwamen die vanuit mijn hart?

 

Confronterend

Wanneer je een moment neemt om even stil te staan bij je keuzes kan je merken dat je je hebt laten meeslepen door dingen. Of mensen. Dat je keuzes hebt gemaakt om een ander een plezier te doen maar waar je zelf last van had. Of keuzes waar niemand blij mee was. Misschien heb je keuzes gemaakt die wel verstandig waren maar eigenlijk niet goed voelden.

Je bent volkomen normaal.

We laten ons allemaal meeslepen door de waan van de dag. Dat is op zich ook geen probleem tot je merkt dat je helemaal niet bezig bent met waar je blij van wordt. Dan is het tijd om even goed te kijken, waar ben ik nu eigenlijk mee bezig? En deze cursus gaat je daar bij helpen.

 

Het roer overnemen

Wanneer je bij alle keuzes je laat beïnvloeden door wat een ander vindt, wat je denkt dat een ander nodig heeft of wat ‘slim’ lijkt heb je geen controle meer over je eigen leven. Je geeft alles uit handen en neemt geen verantwoordelijkheid. Je wordt heen en weer geslingerd door je omgeving en gaat voelen dat je niet sterk in je eigen schoenen staat. Tijd voor verandering dus!

Uiteindelijk is dat ook waar deze cursus over gaat. Zelf aan het roer staan. Vanuit een vertrouwen in je hart de dingen doen waar je blij van wordt. Een leidraad hebben om je eigen pad te blijven volgen. Zelf kiezen voor wat je wel en niet toelaat in je leven.