Samengevat

 

Een ode aan de keuze

Er is een verschil tussen hartkeuzes en slimme keuzes. De keuzes die je maakt vanuit je hart en keuzes vanuit je verstand. Je verstand maakt het lastig om een hartkeuze te maken omdat het houdt van veiligheid en zekerheid. Onzekere gedachten zijn onderdeel van hoe we in elkaar zitten en hebben ook een nuttige functie.

 

Eerste hulp bij kiezen

Kijk of je flexibel kan zijn. Staat alles echt vast nadat je een keuze maakt? Vertrouw op je kwaliteiten: jouw manier om de dingen die mis kunnen gaan op te lossen. En vergeet niet dat je verstand je een beetje helpt om je weer goed te voelen over jezelf nadat je jouw hartkeuze hebt gemaakt. Maak van je verstand een adviseur wanneer deze te aanwezig wordt. Toon compassie naar jezelf en anderen en besef je dat jij een bron van inspiratie kan zijn.

 

Ontdek jouw hartkeuzes

Hartkeuzes gaan over wat jij belangrijk vindt in je leven. Je kan minimalisme toepassen om de dingen die niet belangrijk zijn aan je voorbij te laten gaan. Onderzoek je waarden om je te focussen op wat je wél wilt. Wees niet bang voor je angst, deze kan je de juiste richting op wijzen.